dezvoltare politici
http://ed13.cafeneauadeinovare.ro/
Cafeneaua de Inovare este o inițiativă UEFISCDI începută în 2013 care își propune să creeze un cadru flexibil de întâlnire, facilitând schimbul de experiență și dialogul între antreprenori, investitori, inovatori și alți actori activi în ecosistemul antreprenorial inovativ din România.
Partener în proiectul european CALIPER, în 2020, UEFISCDI și-a asumat elaborarea și implementarea unui Plan de Egalitate de Gen. Din octombrie 2021, planul de egalitate de gen a fost finalizat, aprobat și a intrat în etapa de implementare. Fiind prima instituție publică ce își asumă un astfel de demers, UEFISCDI își continuă rolul de inovator în comunitatea de Cercetare-Dezvoltare-Inovare și își propune să deschidă discuția despre importanța egalității de gen în comunitate.
dezvoltare politici
Strategia vizeză transformarea sistemului CDI, inclusiv corelarea naționa-regional
Învățământ superior
internaţionalizare şi baze de date pentru dezvoltarea învăţământului românesc” cod SMIS 126766, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) derulat în perioada 2018 - 2022.
UEFISCDI este punct național de referință pentru monitorizarea parcursului absolvenților în cadrul Rețelei europene subsecvente, realizând cel mai semnificativ studiu din ultimii ani cu privire la angajabilitatea absolvenților de învățământ superior.
Scopul instrumentului de cercetare este de a crește gradul de conectivitate a sistemului universitar cu dinamica pieței forței de muncă, prin cercetarea traseului absolvenților. CNAAIS continuă monitorizarea traseului socio-profesional al absolvenților de învățământ superior începută prin proiecte anterioare derulate de UEFISCDI sub egida „Studenți, absolvenți și piața muncii”. Infrastrucura dezvoltată va fi utilizată în implementarea studiului EUROGRADUATE, unul dintre cele mai importante proiecte ale Comisiei Europene în vederea colectării de date comparabile la nivelul UE, respectiv de a îmbunătăți capacitatea de ocupare a forței de muncă de către cei mai recenți absolvenți.
Învățământ superior
https://uefiscdi.gov.ro/publicatii-1
Documentul prezintă o analiză a datelor statistice colectate prin intermediul Platformei Erasmus + Mobility Tool+ cu privire mobilitățile personalului universitar, incoming și outgoing, în perioada 2014/2015 – 2018/2019.
Învățământ superior
https://uefiscdi.gov.ro/publicatii-1
Documentul prezintă o analiză a datelor statistice colectate prin Platforma Națională de Colectate a Datelor Statistice (ANS) privind studenții-doctoranzi înmatriculați în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România în perioada 2015/2016 – 2019/2020.